Poniżej
znajdziecie przepis na szybkie kotleciki, które zrobiłem z tego co dom zaoferował. Można
samemu eksperymentować i dodać inne warzywa, jak np. smażony czy gotowany
kalafior, brokuł, ziemniak. A zamiast tofu czy wegańskiego mięsa można użyć np. kostki sojowe, które wcześniej ugotujecie.
100 g ugotowanego
ryżu
100 g mięsa
wegańskiego lub rozdrobnionego wędzonego tofu
2 cebule,
pokrojone w kosteczkę i usmażone
1 łyżka przecieru
pomidorowego
3 ząbki
przeciśniętego czosnku
1 papryczka
chilli, pokrojona
1 pokrojony w
kosteczkę pomidor
1 marchewka,
potarta na średnich oczkach i lekko podsmażona
1 jajko
Mąka według
uznania
Sól, pieprz,
majeranek, mieszanka do grilla lub kebabu, papryka słodka
Ciasto wymieszać
w miesce i łyżką nabierać porcje, wrzucając je do bułki tartej. Uformować kotleciki
i smażyć na oleju.
Komentarze
Prześlij komentarz