Kanapka z halloumi i pieczonymi pomidorkami

Kanapka z halloumi i pieczonymi pomidorkami

 


Czas: 15 min

Łatwe w przygotowaniu

 

 

Składniki:

 

·        2 kromki chleba

·        Ser halloumi

·        Pomidorki koktailowe

·        Rukola

·        Ciecierzyca

·        Wędzona papryka

·        Sos balsamiczny

·        Hummus ze smażoną cebulką

·        Olej

 

Przygotowanie:

 

1)    Pomidorki w całości dajemy na gril i chwilę grilujemy.

2)    Ser halloumi pokroimy na cienkie plasterki i podsmażymy na oleju tak długo, aż będzie miał złotawy kolor.

3)    Przygotujemy 2 kromki chleba i posmarujemy je humusem ze smażoną cebulką.

4)    Ciecierzycę lekko osuszymy i opanierujemy w wędzonej papryce.

5)    Na posmarowany chleb układamy plasterki sera halloumi, rukolę, grilowane pomidorki, ciecierzycę i polewamy sosem balsamicznym.

Komentarze