Kanapka z halloumi
i pieczonymi pomidorkami
Czas: 15 min
Łatwe w przygotowaniu
Składniki:
·
2 kromki chleba
·
Ser halloumi
·
Pomidorki koktailowe
·
Rukola
·
Ciecierzyca
·
Wędzona papryka
·
Sos balsamiczny
·
Hummus ze smażoną cebulką
·
Olej
Przygotowanie:
1) Pomidorki w całości dajemy na gril i chwilę
grilujemy.
2) Ser halloumi pokroimy na cienkie plasterki i
podsmażymy na oleju tak długo, aż będzie miał złotawy kolor.
3) Przygotujemy 2 kromki chleba i posmarujemy je humusem
ze smażoną cebulką.
4) Ciecierzycę lekko osuszymy i opanierujemy w
wędzonej papryce.
5) Na posmarowany chleb układamy plasterki sera
halloumi, rukolę, grilowane pomidorki, ciecierzycę i polewamy sosem
balsamicznym.
Komentarze
Prześlij komentarz